KUULUMISET 2019

Vuosi 2019 alkaa pikkuhiljaa lähenemään loppua ja olisi aika hieman katsastaa mitä tämä vuosi on tuonut tullessaan kennelillemme.
Harvakseltaan näyttelyissä esiintynyt, meidän oma Siru (S.Grazia) sai Suomen muotovalion tittelin.
Sirulle oli suunnitteilla tälle vuodelle myös pentue, joka sitten toteutuikin syksyllä. Tästä oli itselle tarkoitus jättää narttupentu kasvamaan, mutta Siru päätti pyöräyttää kaksospojat. Joten mittelspitz pentu haave sai hetkeksi jäädä. Suunnitteilla hankkia tulevaisuutta ajatellen itselle mittelspitz pentu lähitulevaisuudessa.
Meillä oli tänä vuonna mahdollisuus saada käyttöömme leasing narttu,  ja suunnitella toteuttaa yhteistyössä Tanjan kanssa Senita N-pentue.  Nagy Narania`s Anar "Ansku" muutti meille muutamaksi viikoksi synnyttämään ja pentuja hoitamaan. Vieraan nartun ottaminen kotiin omien koirien lisäksi oli hieman haastavaa, mutta me selvittiin hyvin ja Ansku sai hoitaa pentujaan kaikessa rauhassa. Tietysti kiitos myös Nooralle, pentueen isän omistajalle! Mainiota, nyt junnuikäisiä hoffeja on ollut ilo seurata! Kaksi tästä pentueesta lähti ulkomaille, Moskovaan ja Liettuan Vilnaan. Varsin aktiivisia ja harrastavaisia kasvatin omistajia on tälläkin pentueella, uusia tuttavuuksia sekä vanhoja tuttuja :)
Suru-uutisia valitettavasti saatiin N-pentueen kohdalla, kun Navidan omistaja menehtyi äkilliseen sairauteen syksyllä.


PK puolellakin kunnostautuneet Niina ja Hups (S.Hubsch) tekivät syksyllä hienoa työtä jälkimetsässä ja Hups sai koulutustunnuksen JK1 ! Tämä pari on kyllä ehtinyt vaikka mitä, kisaavat rallytokossa mestariluokassa, korkkasivat Vepen avoimen  luokan , osallistuivat agilityn rotumestiksiin.
Hups palkittiin hovawarttien päänäyttelyn yhteydessä Vuoden 2018 RallyToko hovawartiksi!


Riikan taitavissa käsissä mittelspitz S.Grappa "Räpsy" oli RallyTokoillut voittajaluokassa pistein 86/100 mittelspitzien rallytoko mestariksi!! Aiemmin keväällä tämä pari on voittanut vuoden 2018 TOKO-mitteli tittelin!


Letun (S:Lena) kanssa innostuttiin metsäjäljen opettelusta ja käytiin saamassa oppia Kiikalan ja Someron metsissä. Pätevä tyttö, oppii nopeasti uusia juttuja ja on innostunut kaikesta tekemisestä. Samoin aloitettiin agilityn harrastaminen Letun kanssa, hauskaa yhdessä tekemistä. Lettu selvästi nauttii kummastakin lajista. BH-koetta kokeiltiin, ei läpäisty tänä syksynä, uusi tavoite ensi vuodessa.
Nellan (S.Finnella) kanssa käytiin yhdessä näyttelyssä ja muutaman kerran päässyt myös mukaan agilitytreeneihin.
Melli (S.Camellia) viettää hyvin rauhallista veteraanikoiran elämää, käy lenkillä ja lepää :)
Hertta (Damirazin Ikioma Ikäneito) on ollut aktiivinen agilityharrastaja Annikan kanssa, viikottaiset treenit ja muutama epävirallinen kisa. Hienosti mennyt tällä parivaljakolla vaikka Herttakin pääsee veteraani-ikään heti ensi vuoden alussa.


Taivasmatkalle tänä vuonna ovat lähteneet
16.1.  Senita Bolton "Boltsi"
18.4.  Senita Absolut "Remu"
4.11  .Senita Bettina "Mari"
27.11. Senita Carillo "Rommi"


Meidän suunnitelmat siintävät jo pitkällä ensi vuodessa, tavoitteena hoffipentue ja mahdollinen oma hoffipentu saada kasvamaan myös kotiin.


Paljon ollaan saatu kuulumisia kasvateista ja jokaisella on joku oma juttu mitä puuhastelevat, on se sitten oman pihan vahtina, lenkkikaverina, sylikoirana, harrastuskaverina ja ennen kaikkea PERHEENJÄSENENÄ!
Jokainen on meille tärkeä!


Ihanaa ja rauhallista Joulunaikaa jokaiselle ja mukavaa seuraavaa vuotta!
toivottelee Senitan porukka
                                     ************************************


Hovawarttien päänäyttely 2019 Tervakoskella oli helteinen. Hienosti kuitenkin jaksettiin ja mahtavia tuloksia saatiin!
Pikkupennut 5-7kk
urokset:
Navara PEK 1, KP, ROP-pentu ja BIS 1
Nestor PEK 2, KP
Nobel PEK 3, KP
Nexus ei sijoittunut

nartut:
Nasti PEK 1, KP, VSP-pentu
Navida PEK 3, KP

avoin luokka:
Leffe AVO ERI
Lena AVO ERI, SA

veteraaniluokka:
Caballero VET ERI 3, SA, PU 4!

Vuoden 2018 Rally-toko hovawart
Senita Hübsch

Hienon päivän kruunasi vielä Caballeron tyttären Nagy Narania`s Amidala VSP sijoitus!


Kuulumisia kesäkuu 2019
Meille kasvattajille on aina ollut tärkeintä, että pennut saavat hyvät, rakastavat kodit, joissa saavat asua perheenjäseninä. Kun kasvatit menestyvät kisoissa ja näyttelyissä se on kasvattajalle hieno tunne ja ylpeyden aihe.
Lähiaikoina on saanut jälleen tuntea tätä hienoa tunnetta ja ylpeyttä aktiivisista kasvatin omistajista!
Riikka Pulliaisen taitavissa käsissä mittelspitz S.Grappa "Räpsy" on RallyTokoillut voittajaluokassa pistein 86/100 mittelspitzien rallytoko mestariksi!! Aiemmin keväällä tämä pari on voittanut vuoden 2018 TOKO-mitteli tittelin! PALJON ONNEA RIIKKA ja RÄPSY!
Räpsy, kuva Riikka Pulliainen


 Niina Sorvarin osaavissa käsissä menestystä useammassa lajissa kerää  S.Hübsh "Hups".  Hups suoritti Vesipelastuksen soveltuvuuskokeen hyväksytysti pistein 96/100, alokasluokka kutsuu:)
Vuoden 2018 Rallytoko hovawart kilpailee MES-luokassa, tokoilee EVL:ssa sekä kisaa agilityssä.
Hups, kuva Niina Sorvari


Senita Leon "Rolle" kävi lonkkakuvissa, terveet A/A lonkat pojalla.


Meidän oma nuori S.Lena "Lettu" on pyörähdellyt menestyksekkäästi näyttelykehissä. Kahdesta viimeisestä on tullut tuloksena ROP!
S.Finnella "Nella" käväisi reilu parin vuoden tauon jälkeen näyttelykehässä, hienosti avoimen luokan voitolla PN 3!
Lettu

Nella ja Lettu
4.3.2019 N-pentue on täyttänyt 4 viikkoa tänään. Reippaita naskalihampaita, ruoka maistuu ja vauhti kasvaa päivä päivältä! Mukaviin uusiin omistajaperheisiin ollaan saatu tutustua!


10.2. 2019 Senita Grazia sai viimeisen sertin ja tuli Suomen muotovalioksi!!


 
4.2.2019 näki päivänvalon 10 reipasta hovawartin pentua. Pentulaatikossa tuhisee 5 urosta ja 5 narttua.Turku KV 19.1.2019
Senita Lena NUO ERI 1, SA, PN 2, SERT ja VARA CACIB
Senita Grazia AVO ERI 1, SA, PN 1, SERT, CACIB ja VSP
 Senita Bolton 6.8.2009-16.1.2019

Bolton  kuva:Tanja Pohjalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Tervetuloa Senitan blogiin!

Tervetuloa lukemaan kennel Senitan kuulumisia täällä. Kuulumisia myös facebookissa: https://www.facebook.com/Kennel-Senita-212173292219...